søndag 8. november 2009

Zanzibar




Å komme fra høylandet i Tanzania og ned til Zanzibar med sitt tropiske klima var som å komme til en annen verden nesten. Første gang jeg så stranda (Kiwengwa beach) var jeg helt i hundre! Det må være en av de fineste i verden. 

Vi bodde på Sultan Sands, et veldig pent 5-stjerners hotell rett ved stranda. Både arkitekturen og interiøret var litt sånn "Tusen og en natt"-aktig. Hver dag ble rommet vårt pyntet med friske blomster fra hagen, og hver kveld når vi skulle legge oss, hadde de vært innpå rommet vårt enda en gang for å drapere myggnettingen rundt senga og brettet opp hjørnene på dyna. Akkurat dette stusset vi litt over første kvelden, hm.. kunne ikke huske at vi hadde gjort dette selv.

Zanzibar er jo kjent som krydderøya, så vi hadde litt forventninger når det gjaldt kulinariske opplevelser. Og disse kan vi jo si ble innfridd. Det var kjempestor frokostbuffet, med en kokk som stekte egget slik du ville ha det, det var pannekaker, vafler, kaker, frukt, varmretter og mye god juice. Spesielt synes jeg Bungojuice var godt. Om kvelden var det middagsbuffet eller 4-retters servert ved bordet. Alt smakte helt fortreffelig!

Det er stor forskjell på høyvann og lavvann, 3-4 meter. På formiddagen er det nesten så en kan vasse helt ut til korallrevet, mens på ettermiddagen kommer det ganske store bølger innover. Jeg så ikke en eneste måke på øya! det var nesten rart. Men de hadde noen slags ravner som drev og flakset rundt, heldigvis ikke for nærme;)

På utflukt til en krydderplantasje. Der fikk vi omvisning og fikk smake på mye frukt! En gutt klatret (uten sikkerhetsutstyr) opp i en høy palme og hentet kokosnøtter til oss. Etterpå dro vi til Prison Island utenfor Stone Town (hovedstaden på Zanzibar) og så på kjempeskilpadder!


1 kommentar:

  1. Det var nok godt det ikke var måker der, og at ravnene holdt seg på avstand. Du så ikke noen duer da? De er jo veldig trivelige :-)

    SvarSlett